WRC: Mit várnak Svédországtól a sztárpilóták?

Csütörtök este kezdetét veszi a rali-világbajnokság idei második futama, a Svéd Rali – tavaly meglepő Toyota-sikert láttunk Thierry Neuville hibája után, most mire számíthatunk?

Ott Tanak (Toyota): Szerintem a Monte után Svédországba jönni egy fajta megkönnyebbülés, mert itt már tényleg lehet nyomni, a határon autózni. A körülmények remélhetőleg jók lesznek, lesz elég hó és jég, mert ebben az esetben a hófalak között menni nagyon élvezetes.

Sebastien Ogier (Ford): Ez természetesen az év egyik legkiemelkedőbb futama, főleg nekem, mert hegyvidéken születtem, sokat síeltem, sokat vezettem hóban, de Svédországban vezetni elképesztő. Egyike a naptár leggyorsabb versenyeinek és nagyon nagy a tapadás a szöges gumikon, mert amikor rendes mennyiségű hó és jég van az úton, akkor varázslatos a hófalak között autózni.

Kris Meeke (Citroen): Én személy szerint sokkal több havas futamot szeretnék a bajnokságban, mert szenzációs téli körülmények között vezetni, a havas úton, az egy méter magas hófalak között, ilyen szöges gumikon. Amikor minden rendben van, akkor nincs ennél jobb érzés a világon, egészen különleges.

Esapekka Lappi (Toyota): Természetesen ez ismerős helyzet a finn pilóták számára, én nagyon szeretek is havon-jégen vezetni hófalak között, főleg ha a tél valódi: süt a nap, mínusz öt fok van, ilyenkor ez a legjobb, amit tehetünk.

Thierry Neuville (Hyundai): Ezeken a szöges gumikon nagyon-nagyon gyorsan és precízen lehet haladni a havon és a jégen, én pedig ezt élvezem. Tavaly nagyon gyorsak voltunk, nagy volt az előnyünk is, de egy kis hiba véget vetett a futamnak. Viszont tanultunk belőle és idén megpróbáljuk jobban csinálni.

 

Related posts